Her yl 20'ye yakn üniversiteye gidiyorum. Üniversiteli gençlerin kurduklar derneklerin düzenledii konferanslara veya panellere katlyorum.
Gençlerle bulumak onlar dinlemek ve onlarla düüncelerimizi paylamak bahar gibi yeniliyor beni.
ki hafta önce Sakarya'da enpiliç Endüstri Meslek Lisesi'nin davetlisiydim. Balkanlarla ilgili gördüklerimi ve bildiklerimi anlattm. Okul yönetimi 'Hayat Dersleri' ad altnda entelektüellerle örencileri buluturuyor ve onlarn birikimlerinden yararlanyor.
Ülkemizde hemen hemen her ilde bir üniversite, ilçede fakülte veya meslek yüksekokulu var. Baz illerin veya ilçelerin gelimilii ve sosyal yaps üniversite dnda örencilerin yetimesinde yeterli bir zemin sunmuyor. Bu bölgelere hayat tecrübesi ve baars olan insanlar davet edilmeli ve onlarn 'hayat mücadelesi' dinlenmeli.
Batda bu tür eitim programlar uygulanyor. Ülkemizde vakf üniversiteleri bu tür programlar uygulamaya daha yatkn gözüküyor. Devlet üniversiteleri de tecrübeyi bir ders haline dönütürmesi gerekir.
Geçen hafta Almanya'da hemerilerimizin düzenledikleri Holo Birlii bulumasna katlp döndükten sonra, Süleyman Demirel Üniversitesi Tasarm ve Yaam Kulübü'nün davetlisi olarak Isparta'ya gittim.
Isparta'da iki gün içinde üç konferans verdim. ki konferans liseli gençlerleydi. Liseli örencilerle bulumak ayr bir tecrübe oluyor benim için.
Isparta Özel Altnbaak Bedri Ayhan Lisesi örencileriyle iki gün boyunca 'gönüllülük' üzerine konutuk ve 'Yeryüzü Doktorlar' örneini anlattm. Bilgili ve duyarl örenciler yetitirdikleri için okul yöneticilerini tebrik ediyorum. Ayrca okul kurucular ve yöneticileri örencilerin bilgi ve görgülerini artrmak için onlar Avrupa, Asya ve Afrika'ya götürdüklerini örendim. Yeni nesil ansl.
Isparta ziyaretimin son gününde Süleyman Demirel Üniversitesi Tasarm ve Yaam Kulübü örencileriyle de bulutum. 4 yldr her bahar geliyorum.
Bu ylki konferans konumuz '21. Yüzyl ve Orta Dou' idi. Konferans'ta konu balklar itibariyle 'yeni küresel aktörleri, dünyann krlgan noktalar Afrika, Asya Pasifik ve Orta Dou'yu, Orta Dou'da da yeni siyasi fay hatlarn ve geleceini' konutuk.
Bu bulumaya vesile olan Teknik Eitim Fakültesi Dekan Prof. Dr. Ali Kemal Yakut'a, Tasarm ve Yaam Kulübü Akademik Danman Yard. Doç. Dr. Adnan Çalk'a, Öretim Görevlisi Ziya Yakut'a, Tasarm ve Yaam Kulübü Bakan Burak Karada'a, Bakan Yardmcs Özge Toy'a ve ahsnda kulüp üyesi örencilere teekkür ediyorum. Gördüklerim ve dinlediklerim beni gelecee yönelik umutlandrd.
Prof. Dr. Ali Kemal Yakut'la özel sohbetimizde dünyada yaanan gelimelerin ezoterik boyutunu konumak benim için son derece öretici oldu.
Burada bir not dümeliyim; Milli Türk Talebe Birlii üyesi örencileri her ay bir konu seçiyor ve o konu üzerinde okumalar yapyorlar. Okumalarn sonucunda ilgili bir kiiyi davet ediliyor, konu üzerinde tartlyor ve konuun görüleri alnyor.
Geçen yl örencilik yllarmda üyeliini yaptm ve yetimemde önemli katks olan MTTB'nin Ankara, Konya ve Erzurum ubelerinin konferans davetlerine itirak etmi oradaki örenci arkadalarla birikimlerimizi paylamtk.
Evet, bahar geldi, doada hummal bir hareket var. Su canllarn bedenine yürüyor. Her tarafta aaçlar yeermeye ve çiçekler açmaya balad. Baharda topran hareketlenmesi gibi merkezinde yaadmz corafyada da yeni gelimeler oluyor.
Ülkemizde çözüm süreci, Suriye krizi ve Filistin sorunu üzerine konumalar ve tartmalar devam ediyor. Hâkim olan tartma çözüm süreci.
Orta Dou'da yaananlar dün olduu gibi bugün de dünyann gidiatn belirleyecek.
Ülkemizdeki gelimeleri görünce; bahar aynda umutlanmak için çok gerekçe var.
http://yenisafak.com.tr/yazarlar/SuleymanGunduz/bahar-ayinda-umutlanmak-icin-cok-gerekce-var/37092
|